Rengöring av soffa

Rengöring av soffor kräver regelbunden professionell städning för att behålla sin komfort och skönhet. Det förlänger inte bara livslängden på soffan, utan gör det också till en hälsosammare plats att vara på utan all smuts och bakterier. Kom ihåg att kontakta rekommenderade städfirmor i Västerås för bäst resultat.

5 tips för soffrengöring som funkar

Ångvärme extraktion

Ångvärme använder en teknik med hög temperatur av ångvärme för att att bort damm och andra ohälsosamma partiklar från ytan på soffan. Denna metod tar bort fukt tillsammans med smuts och damm och ser till att det inte kommer att finnas någon väta eller fukt kvar efter behandlingen. Resultatet är att krympningen av sofftyget reduceras betydligt och hela soffan kan rengöras på bara ett par timmar. Denna metod är också mer ekonomisk jämfört med andra metoder och säkerställer för bästa möjliga rengöring.

Karbonatisering

Karbonatiserings- rengöring simulerar naturlig rengöring från “Moder Natur” och det garanterar att soffan skick blir som när den var nyköpt. Hela rengöringen tar endast 4 till 6 timmar. Endast en liten mängd kolsyrerengöringslösning med en brusande effekt används, vilket är bara en tiondel av vad ångrengöring kräver. Mindre vatten krävs också. Miljontals kolsyrabildande bubblor är små nog för att tränga in i fibrerna och där avlägsna sot och smuts. De lyfter sedan smutsen till ytan där de är lätt kan torkas bort. Det lämnar även en skyddande barriär på ytan, vilket minimerar framtida ansamlingar av smuts och sot.

Kemisk rengöring av soffa

Användning av kemiskt säkra produkter som är säkra på alla typer av tyger inklusive läder. En unik torrschampo inkapslings metod avlägsnar effektivt smuts och inbäddade partiklar och används vid tillfällen där minimal torktid krävs. I själva verket kan du nästan omedelbart sitta ner i soffan efter att rengöringen är klar.

Skum

Ett skum appliceras för hand på soffan och det bearbetas på fläckar som sedan får vila under en kort tidsperiod. Därefter ska området dammsugas och resultatet blir en ren och fräsh doftande soffa. Eftersom mängden av skummet kan styras av användaren, blir risken för fuktskador lägre. Detta är ett vanligt val av konsumenterna.

Torka

Detta är en metod som liknar skum rengöring förutom användningen av vatten. Ett kemiskt rengöringspulver sprids runt tyget och gnids in på fläcken. Varefter, pulvret dammsaugs upp och resultatet blir ren soffa. Eftersom inget vatten används i denna rengöringsmetod, kan den användas på trämaterial och det krävs ingen tid för torkning.

Det finns många olika metoder som ute på marknaden idag och konsumenterna kan bli förvirrade av alla val. Beroende på budget och om rengöringen är brådskande , kan du välja önskad metod och fortsätta att använda din älskade soffa under en ännu längre tid.